Zupa z dyni z makaronem

    -

    Dynia to warzywo nieodmiennie kojarzące się z jesienią. Zupa z dyni nie dość, że jest bogata w witaminy i minerały, to wygląda wspaniale i smakuje fantastycznie! Dodatek makaronu sprawi, że zupa z dyni będzie sycącym posiłkiem na jesienne obiady.

    Zupa z dyni z makaronem
    Przepis od firmy Międzybrodzki Makaron

    Składniki

    • 1 paczka Makaronu Międzybrodzkiego – nitki
    • 1,5kg dyni
    • 2 średnie cebule
    • 1 łyżka kaparów z zalewy
    • 1/4 łyżeczki płatków chilli
    • 3 łyżki oleju
    • 100ml śmietanki
    • woda
    • sól

    Przygotowanie

    1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, następnie zahartuj i odcedź.
    2. Dynię i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na złoto.
    3. Podsmażoną dynię i cebulę zalej wodą tak, by cała dynia była przykryta.
    4. Dodaj płatki chilli i sól, gotuj wszystko aż dynia zmięknie, ale nie będzie się rozpadała.
    5. Połowę zupy z dyni zmiksuj ze słodką śmietanką, i ostrożnie zmieszaj zresztą płynu.
    6. Dodaj kapary i ponownie zagotuj.
    7. Zupa z dyni najlepiej będzie smakowała podana od razu z makaronem.

    zupa dyniowa fotkaSmacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza