Nie wiesz jaką surówkę podać do obiadu? Właśnie dlatego podajemy kilka przepisów na szybkie i dobre surówki.
Surówka z marchwi
Produkty
- 300g marchwi
 - 100g jabłka
 - 50g chrzanu
 - 100g śmietany
 - sól, cukier, zielona pietruszka
 
Przygotowanie
- Marchew i jabłko zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami.
 - Chrzan zetrzyj na tarce służącej do ścierania ziemniaków.
 - Rozdrobnione produkty wymieszaj, dopraw do smaku, wlej śmietanę. Na wierzchu posyp natką zielonej pietruszki.
 
Surówka z papryki
Produkty
- 400g papryki
 - 50g cebuli
 - 150g ogórka kwaszonego
 - 30g oleju
 - 20g musztardy
 - sól, cukier
 - zielona pietruszka
 
Przygotowanie
Produkty pokrojone w cienkie paski przypraw do smaku solą i cukrem, oblej olejem wymieszanym z musztardą, posyp zieloną pietruszką.
Surówka z pomidorów
Produkty
- 500g pomidorów
 - 100g cebuli
 - 100g śmietany
 - sól, pieprz
 
Przygotowanie
- Pomidory i cebulę pokrój w krążki. Ułóż pokrojone krążki na przemian, posól, oprósz pieprzem.
 - Surówkę polej śmietaną.
 
Smacznego!