Kulinaria

    Co to jest dieta pudełkowa?

    W obecnych czasach zaobserwować możemy co raz to większe zainteresowanie kwestią zdrowego odżywiania i ćwiczeń fizycznych. Zarówno kobiety jak i mężczyźni tłumnie ruszyli na siłownię, a widok biegacza na ulicy o każdej porze dnia nie dziwi już chyba nikogo....

    Chlebak do powieszenia na ścianie – czy warto?

    Przechowywanie chleba i bułek w kuchni to kwestia, o której należy pamiętać. Pieczywo na ogół przechowywane jest w specjalnych pojemnikach do tego przeznaczonych. Na rynku dostępny jest duży wybór chlebaków – trudno zdecydować się, który model będzie najlepszy do...

    Ciepłe śniadania w ekspresowym stylu

    Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto, by było smaczne i pełnowartościowe, a zimą także ciepłe. Co jednak, gdy rano nie mamy zbyt wiele czasu? Rozwiązaniem mogą być ekspresowe, gorące śniadania, które łatwo przygotujesz w kilka chwil –...

    Muffinki na Walentynki

    Najlepszy słodki upominek dla wszystkich zakochanych? Muffinki z Prażonymi Orzechami Laskowymi! Taki podarunek z pewnością przemówi do serca ukochanej osoby, zwłaszcza, że orzechy laskowe uważane są za symbol miłości! To owoce krzewu leszczyny - jednej z najstarszych roślin uprawianych przez...

    Wybieramy stojak na wino – na co zwrócić uwagę?

    Kolekcjonowanie wina to pasja, która wymaga znalezienia nie tylko sporej ilości miejsca, ale też wiedzy jak te zasoby trunkowe przechowywać. Bardzo często kolekcjonerzy win mają w swoich zbiorach zarówno drogie jak i niezwykle unikatowe. Byłoby nierozsądnym przechowywać je na...

    Czarna rzepa – magiczne warzywo. Czy wiesz, dlaczego warto ją jeść?

    Ma kształt bulwy, której białe wnętrze pokryte jest czarną skórką. Wyróżnia się też ostrym smakiem, który doda charakteru każdemu daniu. Mowa o czarnej rzepie - warzywie o wyjątkowych właściwościach zdrowotnych i nie tylko, bo czarna rzepa jest też znana...

    Wege w kwadrans! Najszybsza kuchnia świata w wykonaniu Katarzyny Gubały

    Wystarczy 15 minut w kuchni, żeby zjeść zdrowy i zbilansowany posiłek wegański. „W książce Wege w kwadrans udowadniam, że dania wegańskie mogą być łatwe i szybkie w przygotowaniu. Znalazło się tutaj 125 zdrowych przepisów na potrawy, które można wykonać w...

    Mąka orkiszowa – kiedy najlepiej jej używać?

    Mąka orkiszowa nie należy do najbardziej popularnych, a z pewnością warto wykorzystywać ją w kuchni. Jest bardzo zdrowa i zawiera wiele istotnych dla naszego organizmu składników odżywczych. Na szczęście obecnie bez problemu znajdziemy ją na sklepowych półkach. Na zdrowie! Mąka orkiszowa...

    Lunchbox i zdrowe przekąski

    Lunchbox to już nie tylko pudełko, do którego pakujemy śniadanie do pracy czy szkoły, a pewien styl życia. Czy wiesz, że hasztag #lunchbox na samym Instagramie został wykorzystany już przeszło 4 miliony razy? Lubimy chwalić się tym, co jemy,...

    Sok pasteryzowany, czy świeżo wyciskany: który jest lepszy?

    Istnieje powszechne przekonanie, że sok świeżo wyciskany jest zdrowszy od produkowanego komercyjnie pasteryzowanego 100% soku owocowego. Taki wniosek wydaje się logiczny – w końcu sok pasteryzowany często zawiera mniejsze ilości witamin, dlatego też wielu konsumentów zakłada, że taki sok...

    Polecane

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,695ObserwującyObserwuj