Kulinaria
Strona głównaKulinaria
Kociołek myśliwski – z czego powinien się składać i jaki najlepiej wybrać?
Uwielbiasz potrawy z grilla, ale masz ochotę spróbować czegoś nowego? Do przyrządzania potraw na świeżym powietrzu świetnie nadaje się także kociołek myśliwski – możesz w nim przygotować wiele pysznych dań, które zachwycą twoją rodzinę i bliskich. Jak jednak wybrać kociołek...
3 pomysły na obiad. W roli głównej: przecier pomidorowy Pudliszki
Przecier pomidorowy pojawia się jako podstawowy składnik wielu potraw niemal z całego świata. Przedstawiamy pomysły na 3 obiady w stylu marokańskim, francuskim i włoskim, wszystkie na bazie tego samego przecieru pomidorowego Pudliszki. Sosy, zupy, gulasze – do wyboru, do...
Jaśminowy romans – subtelny smak zielonej herbaty z kwiatem jaśminu
Herbata, jeden z najpopularniejszych na świecie napojów, ma niesłychanie wiele odmian. Dodatkiem wzbogacającym jej smak jest między innymi jaśmin, który od wieków uważa się za doskonałe uzupełnienie herbat, zarówno czarnych, białych, jak i zielonych. Jasmine Green Tea od Ahmad...
Kiełbasa w nowoczesnej kuchni
Czym jest nowoczesna kuchnia? Czy trendy kulinarne mogą wykorzystywać tradycyjne produkty? Oczywiście! Wyselekcjonowane produkty i zdrowe składniki to dwa nieodłączne elementy prawdziwie nowoczesnej kuchni.
Zgłębiając wiedzę dotyczącą kulinariów, możemy śmiało stwierdzić, że gotowanie idzie z duchem czasu. Z każdym dniem...
Tarta flambée, coca catalana, a może amerykańska z podwójnym serem? Poznaj rodzaje pizzy z całego świata
Jeśli pizza, to Włochy? Zdecydowanie tak. To słoneczna Italia jest miejscem, gdzie powstało to kultowe danie. W wersji z Neapolu pizza jest cienkim plackiem chrupiącego ciasta z pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Ale to nie jedyny rodzaj tej potrawy,...
Antyoksydanty w herbacie – od czego zależy ich ilość?
Herbata kryje w sobie wiele dobroczynnych właściwości. Odpowiednio precyzyjnie zaparzona może być bogatym źródłem antyoksydantów, które zapobiegają występowaniu rozmaitych chorób cywilizacyjnych. Ilość antyoksydantów w herbacie nie jest jednak stała i waha się w zależności od jej rodzaju, jakości i...
Otwarcie sezonu grillowego – zaskocz swoich przyjaciół nowymi pomysłami
Zaczęła się wiosna i już niedługo otwarcie sezonu grillowego. Znów będzie można spędzać czas w ogrodzie lub parku przygotowując smakowite dania. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół niezwykłym grillowym przyjęciem, poradzimy Ci jak to zrobić.
Miejsce
Brak ogrodu nie musi powstrzymywać Cie...
Jak i do czego podawać czerwone wino?
Wina czerwone to najpopularniejsze wina wśród owocowych napojów alkoholowych. Różnią się kolorem, bukietem smaku i zapachu. Nawet najlepsze gatunki tracą swoje walory, jeżeli są niewłaściwie dobrane i podane.
Szkło i temperatura
Wino czerwone powinno być podawane w wysokich kieliszkach z przeźroczystego...
Pomysły HELIO na codzienne słodkie przyjemności
Pomysły HELIO na codzienne słodkie przyjemnościIdealne na co dzień - do kawy, herbaty, jak i na weekendowe śniadanie lub spotkanie w gronie przyjaciół 🙂 Wystarczy tylko dobry pomysł i… masa krówkowa HELIO, by w kilka minut wyczarować smaczny deser...
Co warto mieć w domowej spiżarni?
Są takie produkty, które zawsze warto mieć pod ręką – można dzięki nim szybko przygotować posiłek bez wychodzenia do sklepu. Koncentrat pomidorowy Pudliszki czy Podravka, majonez, domowej roboty konfitury, miód, ogórki kiszone i inne przetwory wielokrotnie nas ratują, gdy...