Kulinaria
Strona głównaKulinaria
Chcesz dobrze przechowywać żywność, zastanów się nad zgrzewarką próżniową
Tematyka zdrowego odżywiania się jest aktualnie „na topie”. Warto podążać za nowymi wskazówkami, dotyczącymi tej dziedziny. Pozwoli to Nam cieszyć się długim i zdrowym życiem. Poza tym sposób Naszego odżywiania się wpływa w znacznym stopniu na Nasze samopoczucie oraz...
Niezbędna dekoracja tortu
Nie jest tajemnicą, że estetyka deserów znacząco wpływa na odczuwanie ich smaku. Podobnie jest z tortem, który zwykle jest czymś więcej niż tylko smakołykiem. Warto go zatem ozdobić, aby zachwycał nie tylko kubki smakowe, ale również zmysł wzroku. Najczęściej...
Ekspres gastronimiczny — tradycyjny ciśnieniowy kolbowy czy może automatyczny?
Polacy uwielbiają kawę i co ważne — ta miłość jest coraz większa. Nie bez znaczenia jest także to, że doceniamy dobre jakościowo i profesjonalnie zaparzone kawy, dlatego restauratorzy, osoby prowadzące kawiarnie czy inne lokale gastronomiczne, w których serwowana jest...
Orzeźwiająca moc zielonej herbaty – Jaśminowy romans
Zielona herbata mrożona to idealne rozwiązanie na lato – skutecznie gasi pragnienie
Kibicuj z HELIO!
Przed nami wielkie emocje! 32 reprezentacje z całego świata, 64 mecze i kilkadziesiąt godzin spędzonych na kibicowaniu ulubionym drużynom. Jesteście gotowi? Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 tuż, tuż! To wielkie wydarzenie dla każdego prawdziwego kibica, na które trzeba...
Kociołek myśliwski – z czego powinien się składać i jaki najlepiej wybrać?
Uwielbiasz potrawy z grilla, ale masz ochotę spróbować czegoś nowego? Do przyrządzania potraw na świeżym powietrzu świetnie nadaje się także kociołek myśliwski – możesz w nim przygotować wiele pysznych dań, które zachwycą twoją rodzinę i bliskich. Jak jednak wybrać kociołek...
3 pomysły na obiad. W roli głównej: przecier pomidorowy Pudliszki
Przecier pomidorowy pojawia się jako podstawowy składnik wielu potraw niemal z całego świata. Przedstawiamy pomysły na 3 obiady w stylu marokańskim, francuskim i włoskim, wszystkie na bazie tego samego przecieru pomidorowego Pudliszki. Sosy, zupy, gulasze – do wyboru, do...
Jaśminowy romans – subtelny smak zielonej herbaty z kwiatem jaśminu
Herbata, jeden z najpopularniejszych na świecie napojów, ma niesłychanie wiele odmian. Dodatkiem wzbogacającym jej smak jest między innymi jaśmin, który od wieków uważa się za doskonałe uzupełnienie herbat, zarówno czarnych, białych, jak i zielonych. Jasmine Green Tea od Ahmad...
Kiełbasa w nowoczesnej kuchni
Czym jest nowoczesna kuchnia? Czy trendy kulinarne mogą wykorzystywać tradycyjne produkty? Oczywiście! Wyselekcjonowane produkty i zdrowe składniki to dwa nieodłączne elementy prawdziwie nowoczesnej kuchni.
Zgłębiając wiedzę dotyczącą kulinariów, możemy śmiało stwierdzić, że gotowanie idzie z duchem czasu. Z każdym dniem...
Tarta flambée, coca catalana, a może amerykańska z podwójnym serem? Poznaj rodzaje pizzy z całego świata
Jeśli pizza, to Włochy? Zdecydowanie tak. To słoneczna Italia jest miejscem, gdzie powstało to kultowe danie. W wersji z Neapolu pizza jest cienkim plackiem chrupiącego ciasta z pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Ale to nie jedyny rodzaj tej potrawy,...