Lekko smacznie i zdrowo, czyli sałatka z papryką i cebulą

    -

    Wiosną zapomnij o ciężkim zimowym jedzeniu. Zacznij jeść świeże warzywa, doceń aromatyczne zioła, a do tego sosy lekkie jak piórko. A gdzie to wszystko znajdziesz? Oczywiście w sałatkach.

    Produkty:

    • 1 czerwona papryka
    • 1 zielona papryka
    • 1 czerwona cebula
    • mieszanka sałat
    • 3 gałązki oregano
    • 1/2 cytryny
    • 1 łyżeczka musztardy diżońskiej
    • mielona słodka papryka
    • oliwa, sól, pieprz

    Przygotowanie:

    1. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w paski.
    2. Sałaty umyj i osusz.
    3. Cebulę obierz, potnij w piórka.
    4. Wymieszaj 2 rodzaje papryk, cebulę i sałatę.
    5. W soku z cytryny rozpuść szczyptę soli, dodaj musztardę, oregano i pieprz.
    6. Wlej 3 łyżki oliwy i mieszaj, aż powstanie aksamitna emulsja. Sałatkę polej sosem.

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza