Sałatka z arbuzem, fetą i suszonymi śliwkami to aromatyczna, lekka przekąska na popołudniowy posiłek. Jeśli szukasz przepisu na szybkie danie o niebanalnym smaku, to przepis dla Ciebie!

Składniki:

  • 0,4 kg arbuza
  • 10 dkg śliwek kalifornijskich
  • 15 dkg fety
  • listki mięty

Sos:

  • sok z połowy limonki
  • łyżeczka miodu
  • sól, pieprz opcjonalnie

Przygotowanie:

  1. Śliwki kalifornijskie pokrój w ćwiartki.
  2. Arbuza i ser feta pokrój w kostkę (kostki fety mogą być mniejsze ze względu na intensywny smak sera).
  3. Kilka listków mięty posiekaj.
  4. Składniki sosu wymieszaj do połączenia składników, można dodać odrobinę soli i pieprzu.
  5. W misce ułóż składniki sałatki, posyp posiekaną miętą, polej sosem.