Nie wiesz jaką surówkę podać do obiadu? Właśnie dlatego podajemy kilka przepisów na szybkie i dobre surówki.
Surówka z marchwi
Produkty
- 300g marchwi
- 100g jabłka
- 50g chrzanu
- 100g śmietany
- sól, cukier, zielona pietruszka
Przygotowanie
- Marchew i jabłko zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami.
- Chrzan zetrzyj na tarce służącej do ścierania ziemniaków.
- Rozdrobnione produkty wymieszaj, dopraw do smaku, wlej śmietanę. Na wierzchu posyp natką zielonej pietruszki.
Surówka z papryki
Produkty
- 400g papryki
- 50g cebuli
- 150g ogórka kwaszonego
- 30g oleju
- 20g musztardy
- sól, cukier
- zielona pietruszka
Przygotowanie
Produkty pokrojone w cienkie paski przypraw do smaku solą i cukrem, oblej olejem wymieszanym z musztardą, posyp zieloną pietruszką.
Surówka z pomidorów
Produkty
- 500g pomidorów
- 100g cebuli
- 100g śmietany
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Pomidory i cebulę pokrój w krążki. Ułóż pokrojone krążki na przemian, posól, oprósz pieprzem.
- Surówkę polej śmietaną.
Smacznego!