Przedstawiam Wam bardzo łatwy i szybki przepis na brownie z bananem. Takie brownie możemy zaserwować solo lub z owocami, orzechami i czym tylko dusza zapragnie. Może być też podstawą, czyli spodem do innych ciast. Na górę możemy położyć masę z mleczka kokosowego, masę “sernikową” z kaszy jaglanej lub manny itp. Tak naprawdę ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia 🙂 A więc do dzieła!

image 50399745

Składniki:

  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 banan
  • ½ szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 ½ szklanki mąki tortowej
  • szczypta soli
  • świeże truskawki lub inne owoce

197022823 320184866378074 626846582169436311 n

Wykonanie:

  • Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy połamaną czekoladę, roztapiamy na małym ogniu cały czas mieszając.
  • Do miski wsypujemy cukier, kakao, sól, wlewamy mleko oraz wrzucamy banana – im bardziej dojrzały, tym lepiej. Wszystko blendujemy.
  • Dodajemy rozpuszczoną czekoladę z olejem i dalej blendujemy.
  • Dodajemy mąkę i mieszamy.
  • Masę przelewamy do małej foremki i pieczemy ok. 35 min w 160 stopniach C.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj