Wegańskie brownie

    -

    Przedstawiam Wam bardzo łatwy i szybki przepis na brownie z bananem. Takie brownie możemy zaserwować solo lub z owocami, orzechami i czym tylko dusza zapragnie. Może być też podstawą, czyli spodem do innych ciast. Na górę możemy położyć masę z mleczka kokosowego, masę “sernikową” z kaszy jaglanej lub manny itp. Tak naprawdę ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia 🙂 A więc do dzieła!

    image 50399745

    Składniki:

    • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
    • 1 banan
    • ½ szklanki oleju
    • 1 szklanka mleka roślinnego
    • ½ szklanki cukru
    • 2 łyżki kakao
    • 1 ½ szklanki mąki tortowej
    • szczypta soli
    • świeże truskawki lub inne owoce

    197022823 320184866378074 626846582169436311 n

    Wykonanie:

    • Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy połamaną czekoladę, roztapiamy na małym ogniu cały czas mieszając.
    • Do miski wsypujemy cukier, kakao, sól, wlewamy mleko oraz wrzucamy banana – im bardziej dojrzały, tym lepiej. Wszystko blendujemy.
    • Dodajemy rozpuszczoną czekoladę z olejem i dalej blendujemy.
    • Dodajemy mąkę i mieszamy.
    • Masę przelewamy do małej foremki i pieczemy ok. 35 min w 160 stopniach C.

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza