Przedstawiam Wam bardzo łatwy i szybki przepis na brownie z bananem. Takie brownie możemy zaserwować solo lub z owocami, orzechami i czym tylko dusza zapragnie. Może być też podstawą, czyli spodem do innych ciast. Na górę możemy położyć masę z mleczka kokosowego, masę “sernikową” z kaszy jaglanej lub manny itp. Tak naprawdę ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia 🙂 A więc do dzieła!
Składniki:
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 banan
- ½ szklanki oleju
- 1 szklanka mleka roślinnego
- ½ szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- 1 ½ szklanki mąki tortowej
- szczypta soli
- świeże truskawki lub inne owoce
Wykonanie:
- Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy połamaną czekoladę, roztapiamy na małym ogniu cały czas mieszając.
- Do miski wsypujemy cukier, kakao, sól, wlewamy mleko oraz wrzucamy banana – im bardziej dojrzały, tym lepiej. Wszystko blendujemy.
- Dodajemy rozpuszczoną czekoladę z olejem i dalej blendujemy.
- Dodajemy mąkę i mieszamy.
- Masę przelewamy do małej foremki i pieczemy ok. 35 min w 160 stopniach C.
Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników.
AkceptujOdrzućWięcej informacji Polityka Prywatności