Wegańskie desery Oreo z truskawkami
Pyszne, lekkie, wegańskie desery Oreo z truskawkami. Do ich wykonania potrzebujemy aż … czterech składników! Smacznego!
Składniki na 10 porcji:
- 20 szt. ciastek Oreo + 5 szt. do dekoracji
- 2 puszki mleka kokosowego (gęsta część, schłodzone min. 24h w lodówce)
- 4 płaskie łyżki cukru pudru
- 1 szklanka pokrojonych truskawek + kilka połówek do dekoracji
- (opcjonalnie 1 opakowanie śmietano-fixa do usztywnienia masy, szczególnie jeśli mleko chłodziło się krócej niż 24h)
Wykonanie:
- Ciastka Oreo blendujemy w blenderze kielichowym. Następnie wykładamy do słoiczków i ugniatamy.
- Na spód z ciasteczek układamy pokrojone truskawki.
- Gęstą część mleka kokosowego ubijamy z cukrem i śmietano-fixem na najwyższych obrotach przez kilka minut, aż powstanie puszysta masa. Wkładamy do słoiczków na truskawki.
- Dekorujemy połówkami ciastek oraz truskawek.
- Deserki umieszczamy w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Podajemy prosto z lodówki.
Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników.
AkceptujOdrzućWięcej informacji Polityka Prywatności