Strona głównaKulinariaKobieta gotuje lepiej VEGESałatka z kapusty pekińskiej z białą fasolą

Sałatka z kapusty pekińskiej z białą fasolą

Tą smaczną sałatkę robi się bardzo szybko. Sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, m.in. tych z grilla 🙂 Jest lekka, ale jednocześnie syta dzięki fasoli bogatej w białko roślinne. Doprawiamy ją solą i pieprzem wg własnych preferencji smakowych. Majonez wegański kupimy już bez problemu w każdej Biedronce i Lidlu. Polecam majonez Develey Vegan Majo dostępny w Lidlu za ok. 6 zł.

image 50448641

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka białej fasoli
  • ½ słoika ogórków konserwowych – ok. 250 g
  •  1 mały por
  • sól, pieprz
  • majonez wegański

Wykonanie:

  • Groszek, kukurydzę i fasolę odsączamy na durszlaku.
  • Kapustę pekińską i ogórki kroimy w kostkę lub inne dowolne kształty 🙂
  • Por kroimy i wykładamy na miseczkę, posypujemy 2 szczyptami soli i ugniatamy łyżką, aby zmiękł.
  • Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem.

Popularne posty

Social Media

8,530FaniLubię
1,966ObserwującyObserwuj