Strona głównaKulinariaKobieta gotuje lepiej VEGESałatka z kapusty pekińskiej z białą fasolą

    Sałatka z kapusty pekińskiej z białą fasolą

    Tą smaczną sałatkę robi się bardzo szybko. Sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, m.in. tych z grilla 🙂 Jest lekka, ale jednocześnie syta dzięki fasoli bogatej w białko roślinne. Doprawiamy ją solą i pieprzem wg własnych preferencji smakowych. Majonez wegański kupimy już bez problemu w każdej Biedronce i Lidlu. Polecam majonez Develey Vegan Majo dostępny w Lidlu za ok. 6 zł.

    image 50448641

    Składniki:

    • 1 kapusta pekińska
    • 1 puszka groszku
    • 1 puszka kukurydzy
    • 1 puszka białej fasoli
    • ½ słoika ogórków konserwowych – ok. 250 g
    •  1 mały por
    • sól, pieprz
    • majonez wegański

    Wykonanie:

    • Groszek, kukurydzę i fasolę odsączamy na durszlaku.
    • Kapustę pekińską i ogórki kroimy w kostkę lub inne dowolne kształty 🙂
    • Por kroimy i wykładamy na miseczkę, posypujemy 2 szczyptami soli i ugniatamy łyżką, aby zmiękł.
    • Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem.

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj

    Popularne posty

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,929ObserwującyObserwuj