Sałatka z kapusty pekińskiej z białą fasolą
Tą smaczną sałatkę robi się bardzo szybko. Sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, m.in. tych z grilla 🙂 Jest lekka, ale jednocześnie syta dzięki fasoli bogatej w białko roślinne. Doprawiamy ją solą i pieprzem wg własnych preferencji smakowych. Majonez wegański kupimy już bez problemu w każdej Biedronce i Lidlu. Polecam majonez Develey Vegan Majo dostępny w Lidlu za ok. 6 zł.
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 puszka groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka białej fasoli
- ½ słoika ogórków konserwowych – ok. 250 g
- 1 mały por
- sól, pieprz
- majonez wegański
Wykonanie:
- Groszek, kukurydzę i fasolę odsączamy na durszlaku.
- Kapustę pekińską i ogórki kroimy w kostkę lub inne dowolne kształty 🙂
- Por kroimy i wykładamy na miseczkę, posypujemy 2 szczyptami soli i ugniatamy łyżką, aby zmiękł.
- Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem.
Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników.
AkceptujOdrzućWięcej informacji Polityka Prywatności