Wegańskie babeczki z kokosem i truskawkami

    -

    Sezon na truskawki trwa, a więc korzystajmy! Oto przepis na szybkie i pyszne wegańskie babeczki z kokosem i truskawkami.

    image 6483441 4

    Składniki:

    • 2 szklanki mąki
    • ½ szklanki cukru
    • 1 opakowanie cukru waniliowego
    • 2 łyżki wiórków kokosowych
    • szczypta soli
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • 1 szklanka mleka roślinnego
    • ½ szklanki oleju
    • 1 łyżka octu
    • świeże truskawki

    Wykonanie:

    • W dużej misce mieszamy mąkę, cukier, cukier waniliowy, wiórki kokosowe oraz sól.
    • W osobnej misce mieszamy mleko roślinne, olej, ocet oraz sodę oczyszczoną. Energicznie mieszamy, aż do powstania “pianki” (zdjęcie). Wlewamy do dużej miski z mąką i mieszamy.
    • Ciasto wykładamy do papilotek w formie do muffinek – 12 porcji.
    • Na górze każdej delikatnie “wciskamy” kawałki truskawek.
    • Pieczemy ok. 35 min i 180 stopniach C.
    • Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem, który możemy posypać wiórkami kokosowymi.

    image 72192707 image 50397697

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza