Oglądając telewizyjne programy oraz przeglądając portale internetowe czy magazyny, często spotykamy się z tak popularną ostatnio tematyką kulinariów. Gotowanie pojawia się na każdym kroku i nie ma siły, by ten temat ominąć – szczególnie, że niemal codziennie mierzymy się z nim w praktyce. Na szczęście współczesne kobiety wiedzą, do czego dążą i wiedzą, co chcą jeść i jakich wyborów kulinarnych dokonywać.

Gotowanie od kilku lat przechodzi swój renesans i staje się coraz częściej dostrzeganym i szanowanym tematem w polskich domach. Jeszcze nie tak dawno najważniejszy w temacie jedzenia był smak i idąca za nim cena. Ku radości producentów dobrej jakości produktów, konsumenci zaczęli dostrzegać różnice między tym, co zwyczajnie smaczne, a tym co smaczne i zdrowe. Polki coraz częściej decydują się na produkty certyfikowane i starannie komponowane, a to daje im poczucie pewności, że ich rodzina odżywia się zdrowo. I nie ma znaczenia, czy decydują się na zakup warzyw i owoców, czy dobrej jakości wędlin. Z punktu widzenia żony, czy matki, która musi racjonalnie komponować dietę rodziny, to nawet najbardziej błahe wybory stają najważniejsze.

Kobieta wie lepiej, co jeść i jak jeść, głównie dzięki kampaniom informacyjnym, takim jak obecnie trwająca, promująca kiełbasę suchą krakowską, żywiecką i podwawelską ekstra z certyfikatem QAFP, którą realizuje konsorcjum jednego z najstarszych producentów wędlin w Polsce z certyfikowanym hodowcą trzody chlewnej. Połączyli siły, by podzielić się z innymi swoim bogatym doświadczeniem, wieloletnią tradycją oraz sprawdzonymi od pokoleń recepturami wykorzystywanymi teraz w procesie produkcji wędlin certyfikowanych QAFP. Przyznanie wędlinom certyfikatu QAFP oznacza, że zostały one wytworzone przez zaufanego producenta, wykorzystującego surowiec najwyższej jakości pochodzący od certyfikowanego hodowcy. Produkty z tym znakiem powstają z wysokiej jakości mięsa, mają naturalny smak i aromat, a co najważniejsze nie zawierają substancji wzmacniających smak i konserwantów. Są kruche i delikatne. Swój szczególny smak podwawelska ekstra zawdzięcza podsuszaniu i wyrazistym przyprawom, a krakowska sucha dzięki procesowi podsuszania i wędzenia ma niepowtarzalny aromat.

Program ten pt. „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją jakości QAFP” ma rozpowszechniać wiedzę o wędlinach, które są wytwarzane w systemie jakości QAFP. W tym przypadku, to kiełbasa podwawelska ekstra, kiełbasa żywiecka i kiełbasa krakowska sucha wiodą prym. Dlaczego? Wybór dobrej wędliny to nie lada wyzwanie dla każdej z nas. Te promowane w ramach kampanii pochodzą ze sprawdzonego surowca z wiarygodnej certyfikowanej hodowli położonej w zielonej części Polski, a sposób ich produkcji i skład podlega restrykcyjnym normom, których przestrzeganie jest regularnie kontrolowane. Pewne źródło certyfikowanego surowca, kompozycja najlepszych składników, tradycyjna receptura i pasja to fundament dobrego smaku i wysokiej jakości wędlin QAFP.

Kampanie tego typu opierają się zazwyczaj na popularności produktów. W tym przypadku to nie popularność, a jakość ma znaczenie. Nie ma lepszego argumentu dla nowoczesnej kobiety, niż ten, który mówi o zdrowym dokonywaniu wyborów. A dobra jakość, to zdrowy wybór.

belka blogerzy