Szybkie, smaczne, zdrowe i na jeden kęs – chcecie wiedzieć co to takiego? Mowa oczywiście o przekąsce finger food, a dokładnie o Łososiowych rollsach z warzywami. Jeśli zamierzacie niebawem przyjmować w swoich progach gości, to koniecznie musicie je wypróbować. Ta zakręcona tortilla skrywa w sobie prawdziwą poezję smaków – aromatycznego łososia, aksamitny serek i zdrowe warzywa!
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Składniki:
- gotowe placki tortilli – 2 szt.
- serek śmietankowy z kawałkami łososia (np. Milandia od OSM Piątnica) – 1 szt.
- sałata rzymska – 4 liście
- pomidor – 1 szt.
- świeże zioła – 2 gałązki
- szczypior lub por
- rozmaryn
Wykonanie:
Placki tortilli posmarować serkiem z kawałkami łososia. Na serek położyć liście sałaty, następnie plasterki pomidora i ulubione zioła. Placka tortilli ciasno zrolować, pociąć na 3-4 centymetrowe kawałki i każdy delikatnie przewiązać szczypiorkiem lub paseczkami z pora.
Rada: Udekoruj rollsy rozmarynem, będą nie tylko smakować ale i wspaniale wyglądać!
Smacznego!