Łososiowe rollsy z warzywami

50 / 100

Szybkie, smaczne, zdrowe i na jeden kęs – chcecie wiedzieć co to takiego? Mowa oczywiście o przekąsce finger food, a dokładnie o Łososiowych rollsach z warzywami. Jeśli zamierzacie niebawem przyjmować w swoich progach gości, to koniecznie musicie je wypróbować. Ta zakręcona tortilla skrywa w sobie prawdziwą poezję smaków – aromatycznego łososia, aksamitny serek i zdrowe warzywa!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

  • gotowe placki tortilli – 2 szt.
  • serek śmietankowy z kawałkami łososia (np. Milandia od OSM Piątnica) – 1 szt.
  • sałata rzymska – 4 liście
  • pomidor – 1 szt.
  • świeże zioła – 2 gałązki
  • szczypior lub por
  • rozmaryn

Wykonanie:

Placki tortilli posmarować serkiem z kawałkami łososia. Na serek położyć liście sałaty, następnie plasterki pomidora i ulubione zioła. Placka tortilli ciasno zrolować, pociąć na 3-4 centymetrowe kawałki i każdy delikatnie przewiązać szczypiorkiem lub paseczkami z pora.

Rada: Udekoruj rollsy rozmarynem, będą nie tylko smakować ale i wspaniale wyglądać!

Smacznego!