Kulinaria

Zupa rybna na 2 sposoby – z grzybkami oraz czysta zupa rybna

Zupa rybna wyśmienita, smaczna i zdrowa. Zupa rybna jest idealna na Wigilię. Podajemy 2 przepisy na zupę rybną. Zupa rybna z grzybami Produkty 800 g ryby słodkowodnej (karp, leszcz, sandacz) 25 g suszonych borowików 1 marchew 1pietruszka 1/2 selera 1 por liść...

Świąteczny elf z masy cukrowej – zobacz jak go wykonać

Boże Narodzenie to z pewnością najbardziej celebrowane święto w roku, nie tylko u nas, ale i zagranicą. Pierwsze oznaki nadchodzących świąt pojawiają się w sklepach już w połowie listopada informując nas, że zbliża się Gwiazdka. Oczywiście niektórzy powiedzą, że...

Zielona herbata i jej zalety. Gatunki zielonej herbaty i jej zaparzanie.

Herbata zielona powstaje poprzez suszenie bez fermentacji. Jest herbatą cenioną na całym świecie nie tylko za swój niepowtarzalny smak, ale za i właściwości, które się jej przypisuje. Japończycy są przekonani o tym, że dzięki zielonej herbacie ludzie dłużej żyją,...

Drożdżówka – pomysł na drugie śniadanie dla Twojego dziecka

Przygotowanie drugiego śniadania dla maluchów może być dość kłopotliwe. Dzieci „jedzą oczami” i dawanie im nudnej kanapki z samą wędliną lub serem może szybko stać się Twoją porażką. Z pewnością chciałabyś, żeby Twoje dziecko jadło smacznie i zdrowo. Zatem...

Nie wiesz jakie ryby przygotować na Wigilijną Wieczerzę? Mamy dla Ciebie proste przepisy na rybę po grecku oraz na śledzie w oleju.

Święta coraz bliżej. Dlatego też podajemy proste przepisy na świąteczną rybę po grecku oraz na śledzie w oleju. Z naszymi przepisami na pewno przygotujesz wyśmienite potrawy. Ryba po Grecku Produkty 600 g filetów rybnych (może być morszczuk, dorsz) 4 łyżki oleju...

Bigos. Przepis na bigos oraz przepis na bigos dla „leniucha”

Bigos podaje się najczęściej jako przystawkę na ciepło. Pamiętaj, że bigos jest jedną z nielicznych potraw, która im częściej jest odgrzewana tym ma lepszy smak. Bigos możesz także zamrozić bądź zawekować i z powodzeniem dłużej go przechowywać. Bigos – przepis Produkty ...

Jajka w koszulkach – 2 sprawdzone przepisy

Jajka w koszulkach to niezwykle popularny pomysł na śniadanie. Choć jajka w koszulkach przygotowuje się nieco trudniej niż zwykłe jajka gotowane w wodzie, warto się postarać i zaproponować domownikom pyszne, wykwintne śniadanie. Jajka w koszulkach Składniki 8 jajek (jajka powinny być...

Sznycle wieprzowe – 2 przepisy

Sznycel to jeden z najbardziej popularnych kotletów na świecie. Można go robić z każdego rodzaju mięsa. Sznycel można podawać jako danie główne na obiad. Sznycle wieprzowe smażone w panierce Produkty 4 sznycle wieprzowe wycięte z szynki 2 łyżki mąki 2 jajka ...

Polędwiczki wieprzowe na 2 sposoby – pod „pierzynką” z jabłek oraz polędwiczki wieprzowe duszone z grzybami

Przepisy na polędwiczki wieprzowe - pod „pierzynką” z jabłek oraz polędwiczki wieprzowe duszone z grzybami. Polecamy! Polędwiczki wieprzowe pod „pierzynką” z jabłek Produkty: 2 polędwiczki wieprzowe (około 700 g) 2 kwaśne jabłka 1 łyżka oliwy 1 łyżka suszonego majeranku sok z...

Barszcz na święta

W Polsce barszcz będący bardzo rzadką i klarowną lub gęstą zupą kojarzy się przede wszystkim ze świętami zarówno Bożego Narodzenia jak i Wielkanocnymi. Barszcze Bożonarodzeniowe to często czyste wywary podawane z dodatkami takimi jak uszka, krokiety lub lekkie paszteciki z...

Polecane

Social Media

8,530FaniLubię
1,641ObserwującyObserwuj