Kulinaria

Nie wiesz jakie ryby przygotować na Wigilijną Wieczerzę? Mamy dla Ciebie proste przepisy na rybę po grecku oraz na śledzie w oleju.

Święta coraz bliżej. Dlatego też podajemy proste przepisy na świąteczną rybę po grecku oraz na śledzie w oleju. Z naszymi przepisami na pewno przygotujesz wyśmienite potrawy. Ryba po Grecku Produkty600 g filetów rybnych (może być morszczuk, dorsz) 4 łyżki oleju...

Bigos. Przepis na bigos oraz przepis na bigos dla „leniucha”

Bigos podaje się najczęściej jako przystawkę na ciepło. Pamiętaj, że bigos jest jedną z nielicznych potraw, która im częściej jest odgrzewana tym ma lepszy smak. Bigos możesz także zamrozić bądź zawekować i z powodzeniem dłużej go przechowywać. Bigos – przepis Produkty...

Jajka w koszulkach – 2 sprawdzone przepisy

Jajka w koszulkach to niezwykle popularny pomysł na śniadanie. Choć jajka w koszulkach przygotowuje się nieco trudniej niż zwykłe jajka gotowane w wodzie, warto się postarać i zaproponować domownikom pyszne, wykwintne śniadanie. Jajka w koszulkach Składniki8 jajek (jajka powinny być...

Sznycle wieprzowe – 2 przepisy

Sznycel to jeden z najbardziej popularnych kotletów na świecie. Można go robić z każdego rodzaju mięsa. Sznycel można podawać jako danie główne na obiad. Sznycle wieprzowe smażone w panierce Produkty4 sznycle wieprzowe wycięte z szynki 2 łyżki mąki 2 jajka ...

Barszcz na święta

W Polsce barszcz będący bardzo rzadką i klarowną lub gęstą zupą kojarzy się przede wszystkim ze świętami zarówno Bożego Narodzenia jak i Wielkanocnymi. Barszcze Bożonarodzeniowe to często czyste wywary podawane z dodatkami takimi jak uszka, krokiety lub lekkie paszteciki z...

Polędwiczki wieprzowe na 2 sposoby – pod „pierzynką” z jabłek oraz polędwiczki wieprzowe duszone z grzybami

Przepisy na polędwiczki wieprzowe - pod „pierzynką” z jabłek oraz polędwiczki wieprzowe duszone z grzybami. Polecamy! Polędwiczki wieprzowe pod „pierzynką” z jabłek Produkty:2 polędwiczki wieprzowe (około 700 g) 2 kwaśne jabłka 1 łyżka oliwy 1 łyżka suszonego majeranku sok z...

Roladki z kurczaka- pomysł na pyszny obiad

Przepis na roladki z kurczaka, faszerowane pieczarkami i posypane serem - pomysł na pyszny obiad. Produkty 3 piersi z kurczaka 300 g szpinaku 1cebula 2 ząbki czosnku 250 g pieczarek ser, może być mozarella w kuleczkach 5-6 sztuk papryka 1 żółta, 1 czerwona Przygotowanie Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy...

Cudowna roślinka – herbata

Herbata stała się tak popularnym naparem, że zapewne większość z nas nawet przez chwilę nie zastanawia się nad tym jakie były je początki. Nie myślimy też o tym jak wygląda herbata zanim stanie się pysznym dodatkiem do naszych posiłków.Herbata...

Kuchnia meksykańska – oryginalna, nieziemska, wspaniała…

Meksykanie prze pojawieniem się hiszpańskich konkwistadorów żywili się kukurydzą, a także fasolą, której uprawiali aż 40 gatunków. Doskonale znali się na ziołach, to im pomagało przyrządzać smaczne potrawy przy tak niewielkim zasobie produktów. Hiszpanie sprowadzili z Europy do Meksyku mleko,...

Deska serów – idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi. Jak przygotować deskę serów? Jak ser wybrać? Jak pokroić?

Deska serów - dobra przystawka, super przekąska na spotkanie ze znajomymi. Zobacz jakie sery wybrać, jak je pokroić i jak je ułożyć na desce. Kiedy podawać deskę serów? Taki sposób konsumowania serów wymyślili Francuzi - koneserzy serów. Deskę serów najlepiej podawać...

Polecane

Social Media

8,530FaniLubię
1,647ObserwującyObserwuj