Kulinaria
Strona głównaKulinaria
Ryba w zielonym sosie
Ryba w sosie to smaczny i zdrowy pomysł na obiad nie tylko dla jaroszy.
Produkty:
4 filety z białej ryby
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej cebuli
1 1/2 szklanki białego wina
45g masła drobno pokrojonego
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Połóż filety na desce...
Kurczak pieczony w ziołach
Kurczak pieczony w ziołach dobry na obiad dla całej rodziny.
Produkty:
1 kurczak
3 łyżki sklarowanego masła
6 ząbków czosnku
1 pęczek natki pietruszki
4 gałązki świeżego majeranku
2 listki szałwii
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kurczaka umyj, odsącz na papierowym ręczniku, oprósz z zewnątrz solą oraz pieprzem i natrzyj połową...
Kolorowe kulki z sera – świetny pomysł na przystawkę
Chcesz zaskoczyć swoich gości fajną przystawką, a brak ci pomysłu? Przygotuj kolorowe kulki z sera.Produkty:200g camemberta
100g półtłustego, odciśniętego twarogu
pęczek natki pietruszki
pół czerwonej i żółtej papryki
sól, pieprzPrzygotowanie:Camembert rozdrobnij widelcem i wymieszaj z twarogiem,...
Delikatesowe pyszności dla każdego
W spożyciu produktów ekskluzywnych Polska wciąż nie stanowi czołówki. Nie oznacza to jednak, że delikatesy nie cieszą się zainteresowaniem w naszym kraju. W popularnych dyskontach możemy bardzo łatwo odnaleźć to, czego nawet nie wyobrażali sobie nasi rodzice i dziadkowie....
Krewetki smażone z masłem i czosnkiem
Krewetki najbardziej popularne owoce morza. Krewetki smażone z masłem i czosnkiem to danie nie tylko dla koneserów – spokojnie możesz przygotować je w domu. Poznaj prosty przepis na krewetki smażone z masłem i czosnkiem!
Produkty:600 g krewetek bez skorupek...
Surówkowy zawrót głowy- trzy przepisy na szybkie surówki!
Nie wiesz jaką surówkę podać do obiadu? Właśnie dlatego podajemy kilka przepisów na szybkie i dobre surówki.
Surówka z marchwi
Produkty300g marchwi
100g jabłka
50g chrzanu
100g śmietany
sól, cukier, zielona pietruszkaPrzygotowanieMarchew i jabłko zetrzyj na tarce z drobnymi...
Golonki peklowane – potrawa dla koneserów
Golonki peklowane to danie wyjątkowe. Aromatyczne gotowane mięso, kruche i delikatne po wielodniowym leżakowaniu w zaprawie to propozycja dla największych smakoszy. Sprawdź nasz przepis!
Produkty
4 golonki
2g saletry
pół łyżeczki kolendry
3 goździki
1 liść laurowy
8 ziarenek czarnego pieprzu
8 ziarenek ziela angielskiego
2 marchewki
1 duża...
Zupa gulaszowa z ziemniakami
Zupa gulaszowa na wołowinie to szybka i zdrowa propozycja na obiad.Produkty:800g wołowiny bez kości
600g ziemniaków
papryka żółta, czerwona, zielona - każdej po pół
2 cebule drobno pokrojone
2 łyżki masła
3 łyżki oleju
3 łyżki słodkiej papryki
...
Gwiazdki Michelin – z czym się je je?
Gwiazdki Michelin to wręcz legendarne oznaczenie przyznawane najlepszym restauracjom. Znalezienie się w gronie najlepszych z najlepszych to wydarzenie niezwykłe, wyczekiwane przez każdego szefa kuchni. Czy wiesz, co oznaczają gwiazdki Michelin i jak są przyznawane?
Od mechanika do szefa kuchni
Historia Przewodników...
Opcja deserowa: herbata zamiast czekolady
Wiele herbat ma właściwości pomagające w utrzymaniu prawidłowej sylwetki (tu na uwagę zasługuje szczególnie czerwona herbata Pu-Erh), wiele z nich wpływa także pozytywnie na żołądek i pracę jelit (mieszanki ziołowe, skomponowane najlepiej na bazie herbaty zielonej), jeszcze inne obniżają...