Kulinaria

    Zupa chrzanowa – Panie chrzanie, niech pan przestanie

    Jaja z majonezem, żurek i mazurek – tych wielkanocnych dań nie trzeba nikomu przedstawiać. Inaczej rzecz się ma w przypadku zupy chrzanowej. Ten aromatyczny przysmak jada się tylko w wybranych regionach Polski. Może czas to zmienić? – O wielkanocnej...

    4 sposoby na wielkanocne jaja! – kulinarne propozycje od firmy Tarsmak

    Wielkanoc już niedługo - a nie ma chyba nic bardziej wielkanocnego niż jaja, podawane we wszystkich możliwych postaciach - w postaci pisanek, jaja nadziewane farszem pieczarkowym, w pieczeni... Proponujemy 4 przepisy na niekonwencjonalne podanie jaj na Wielkanoc. Drożdżówka - niespodzianka Składniki...

    Makaronowe wstążki z białą kiełbasą w sosie chrzanowym

    Białą kiełbasę w barszczu, w polskiej kuchni podaje się zazwyczaj na Wielkanoc. Czas to zmienić. Przygotowaliśmy dla was makaronową ucztę na ostro. Propozycja nie do odrzucenia. Idealnie pasuje do innych tradycyjnych potraw wielkanocnych. Polecamy! Makaronowe wstążki z białą kiełbasą w...

    Wiosenne sałatki – na pierwsze słoneczne dni

    Po długiej zimie wszyscy tęsknią za wiosną, a co się z tym łączy aktywnością fizyczną na świeżym powietrzu. Zaczynamy więc sezon na zdrowe i lekkie przekąski- sezon sałatkowy:) Sałatki są super posiłkiem, ponieważ szybko się je przygotowuje i są...

    Ryba w natce pietruszki i winie

    Nadejście wiosny możesz uczcić rybą w zieleni – proponuję rybę duszoną w winie, z posiekaną natką pietruszki i pomidorami. Lekkie rybne danie z pietruszką nieodmiennie przypomni Ci, że wiosna już przyszła. Ryba w natce pietruszki Składniki 0,5 kg ryby – może...

    Królewskie śniadanie wielkanocne dzięki maselniczce Hefra

    Wielkanocne śniadanie to najważniejsze śniadanie w roku, dlatego warto zadbać, aby było wyjątkowe, niemal królewskie. Z pewnością takie będzie, jeżeli na świątecznym stole znajdzie się wszystko to, co niezbędne, także maselniczka. Eleganckie i praktyczne, adekwatne do okoliczności, jest naczynie...

    Naleśniki i na słodko i na słono

    Naleśnik to wyjątkowo wdzięczne danie. Naleśniki możesz podawać jako deser (z dżemem, konfiturą, nutellą bądź twarogiem), lub jako danie główne – dziś proponuję naleśniki na słodko oraz w wydaniu obiadowym, z porem, szynką i serem. Naleśniki na słodko Składniki 2 szklanki...

    Wafelki z kremem kokosowym – pomysł na deser

    Domowe wafelki z kremem to alternatywa deseru dla zabieganych, lub nie lubiących pieczenia. Proponuję suche wafle z domowym kremem kokosowym, w sam raz na niedzielne popołudnie. Składniki opakowanie suchych wafli (andrutów) 10 dag masła 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka ...

    Ryba w cieście francuskim

    Na piątkowy obiad proponuję rybę w cieście francuskim. Łatwy w przygotowaniu obiad z łososia lub dorsza, przyrządzany z tapenadą z czarnych oliwek, mozarellą i pomidorem. Przepis pochodzi od naszej stałej czytelniczki Oli. Dziękuję! Składniki 500g filetu z dorsza lub łososia -...

    Jedz zdrowo i walcz z przesileniem wiosennym

    Trapią Cię senność i rozdrażnienie? Zazdrościsz tym, którzy korzystają już z pierwszych oznak nadchodzącej wiosny? Pora zadbać o dietę i naładować akumulatory naszego organizmu! Radzimy jak postępować i zmienić nasz jadłospis, aby szybko i skutecznie uporać się z objawami...

    Polecane

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,768ObserwującyObserwuj