Kulinaria

    Makaron górą – 2 przepisy na dania z makaronem

    Jeszcze niedawno makaron nie był zbyt popularnym daniem – kojarzył się raczej z dodatkiem do rosołu, ewentualnie jako składnik zupy mlecznej. Dziś dania z makaronem goszczą na stołach w całej Polsce, a my proponujemy 2 przepisy na potrawy z...

    Bądź fit na wiosnę

    Po zimowym zastoju musisz wziąć się za siebie i poprawić swoją kondycję. Aby zadbać o zdrowie, nie powinnaś się jednak głodzić i rezygnować z ulubionych potraw i produktów spożywczych. Zamiast tłustych wyrobów, wybieraj te lekkostrawne i wartościowe zarazem, zadbaj...

    Wiosenne sałatki – 3 przepisy na lekki posiłek

    Owocowo-warzywne sałatki – obowiązkowy punkt wiosennego menu. Warzywa i owoce doskonale się nadają na lekki, smaczny i niskokaloryczny posiłek. Każdym z proponowanych przez nas przepisów na wiosenne sałatki oczarujesz nawet najbardziej wyrafinowanego smakosza.   Wiosenna sałatka z łososiem i pieczarkami Składniki 10 dag...

    Wrzuć na luz i… na ruszt – rozpoczynamy sezon grillowy!

    Kulinarna uczta na świeżym powietrzu, w otoczeniu zieleni i w doborowym towarzystwie – marzymy o niej już od kilku miesięcy. Zanim jednak skosztujemy pierwszej w tym sezonie karkówki, warto sprawdzić, czy o grillowaniu rzeczywiście wiemy wszystko. Oto wskazówki, dzięki...

    Obiad od A do Z – kurczak z frytkami i surówką

    Propozycja na szybki obiad – udka kurczaka smażone w panierce, podawane z frytkami i surówką z marchwi i jabłek. Danie wysokokaloryczne, ale i tak kurczak w tej wersji będzie znacznie zdrowszy niż z klasycznego fast-foodu. Udka kurczaka smażone w panierce Składniki ...

    Wiosenne śniadanie i sałatka z makaronem!

    Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę. Wiosenna sałatka z makaronem Składniki Międzybrodzki Makaron typu...

    Jak właściwie dobrać wino do potrawy?

    Picie wina do obiadu czy kolacji nie jest polską tradycją - częściej spotkasz ten zwyczaj we Włoszech, Francji czy Hiszpanii. Jednak z pewnością co jakiś czas organizujesz spotkanie, na którym do obiadu czy kolacji podaje się wino. I tutaj...

    Sałatki z tuńczykiem

    Sałatka z tuńczykiem z puszki - zdrowo, lekko, smacznie i na szybko. Proponujemy dwa przepisy na tuńczyka: egzotycznego z mandarynkami i kapustą pekińską, lub z kukurydzą i kiełkami pszenicy. Sałatka z tuńczykiem, mandarynkami i kapustą pekińską Składniki 1 puszka tuńczyka w...

    Obiad od A do Z – żeberka i ziemniaczane puree z kapustą zasmażaną

    Pomysł na pyszny (choć kaloryczny) obiad – żeberka z kminkiem, podawane z puree ziemniaczanym i zasmażaną kiszoną kapustą. Niebo na talerzu! Żeberka z kminkiem Składniki 800g żeberek 3 cebule 3 roztarte ząbki czosnku olej lub oliwa do smażenia mąka 1 liść...

    Grog z cytryną i cynamonem na rozgrzanie

    Za oknem króluje nam aura zimowa – choć kalendarz wyraźnie mówi, że mamy wiosnę... Na rozgrzanie proponuję grog - stary trunek podawany niegdyś marynarzom na żaglowcach. Grog to nic innego jak rum rozcieńczony z wodą, choć może zawierać owoce...

    Polecane

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,664ObserwującyObserwuj