Kulinaria

    Sałatka warstwowa z tuńczykiem

    Lekka i prosta w wykonaniu warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem. Świetna o dowolnej porze - i jaka zdrowa! Tuńczyk to bogate źródło witamin: A, D, B2, B12, PP. Dzięki temu działa dobroczynnie na oczy, zapobiega osteoporozie, wspomaga produkcję...

    Blue Lagoon

    Blue Lagoon to od lat hit letnich barów. Ale to wcale nie przeszkadza, by przygotować go na domówkę karnawałową - zwłaszcza, że przygotowanie tego efektownego (ah, ten cudowny niebieski kolor!) drinka nie wymaga ani nadludzkich umiejętności, ani zbyt wyszukanych...

    Wyśmienity koktajl z kurczakiem gotowanym – na Sylwestra i karnawał

    Sylwester oraz karnawał to doskonała okazja na zorganizowanie domówki. Jeśli chcesz zaskoczyć zaproszonych gości czymś ciekawym i niebanalnym, zaserwuj podczas zabawy wyjątkowy koktajl z kurczakiem gotowanym! Jego krucha konsystencja i wyrafinowany smak z pewnością zachwycą podniebienia biesiadników. W oryginalnej...

    Margarita – klasyka barmańskiego fachu

    Przygotowując przyjęcie w domu zastanawiamy się często, jak ugościć naszych przyjaciół i co podać im do picia. Łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo smaczny drink to Margarita - dziś proponujemy przepis na jej klasyczną wersję - z likierem pomarańczowym. Składniki tequila...

    Słodki deser przy wigilijnym stole

    Podczas świątecznej kolacji nie może zabraknąć czegoś na słodko. Miód, bakalie, mak i makaron to idealna kompozycja, a jednocześnie tradycyjna wigilijna potrawa. Składniki: Międzybrodzki Makaron Wstążka – 250g mak - 100g bakalie - 100g mleko - 150g miód - 50g Wykonanie: W pierwszej kolejności parzymy przez 1...

    Święta już tuż tuż! – przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

    Święta to ważny i radosny okres. Tradycje przekazywane są z pokolenia na pokolenie, z pośród nich kluczową rolę odgrywają potrawy na wigilijnym stole. My zdradzamy przepis na świąteczne łazanki z kapustą i grzybami. Składniki: makaron łazanka - 250g kapusta kiszona...

    Karp w galarecie z żółtym serem – prosty, smaczny i piękny

    W Wigilię warto zaserwować tradycyjnego karpia, ale w trochę innym wydaniu niż zwykle. Podpowiadamy, jak przyrządzić karpia w galarecie z żółtym serem, potrawę prostą, wybitnie smaczną i pięknie prezentującą się na stole. Pobudza zmysły Wigilijny karp musi być najlepszej jakości, świeży,...

    Jak prawidłowo jeść rybę, czyli z karpiem za pan brat

    Ryba na wigilijnym stole, to jedna z 12 tradycyjnych potraw. W wielu domach jest ona podstawą udanej wigilijnej wieczerzy. Oprócz tradycyjnego karpia serwowanego na różne sposoby – smażony, karp z nadzieniem, panierką, polski karp, po żydowsku, w galarecie, czy...

    Tradycja kontra nowoczesność, a może 2 w 1?

    Barszcz czerwony, a może zupa z dyni? Karp czy łosoś? Coraz więcej polskich rodzin zmierza w kierunku nowoczesnej kolacji wigilijnej. Najlepszą alternatywą jest połączenie nowoczesności z tradycją i stworzenie własnej urozmaiconej, a jednocześnie tradycyjnej kolacji świątecznej. W zgodzie z tradycją Wigilia...

    Jak zrobić pyszne krokiety do wykwintnego barszczu?

    Chyba wszyscy z nas przygotowują wigilijny barszcz czerwony. A jak barszcz to i krokiety! Naleśniki z farszem są ich wspaniałym dodatkiem, żeby jednak były wyjątkowe dodajmy do nich ser żółty. Dzięki temu będą smaczniejsze, atrakcyjne dla oka i nie...

    Polecane

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,761ObserwującyObserwuj