Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym
Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

Szparagi – na to warzywo zdecydowanie warto czekać przez cały rok! Sezon na nie trwa jeszcze do końca czerwca, więc wykorzystajmy go w pełni.

Przygotowując danie ze szparagami pamiętajmy jednak o tym, że cały urok tkwi w prostocie ich podania. Odpowiednio ugotowane, miękkie i delikatne, zaserwowane z aksamitnym kremem ziemniaczanym są doskonałą propozycją zdrowego i smacznego dania na lato.

Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

Składniki:

  • - Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) - 300g
  • - mleko - 250 ml
  • - świeży tymianek - ½ pęczka
  • - pieprz czarny do smaku
  • - masło - 1 łyżka
  • - szparagi świeże, zielone - 1 pęczek

Wykonanie:

Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło i wymieszać.

Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.

Smacznego!

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Powiększanie ust - kto powinien zdecydować się na ten zabieg?
Powiększanie ust to dziś jeden z najpopularniejszych zabiegó...
poniedziałek, Sierpień 20, 2018 - 11:05
Jak zadbać o zdrowie dziecka już od dnia narodzin?
Witamina D, probiotyki i prebiotyki. To trio pozwoli Ci najl...
poniedziałek, Sierpień 20, 2018 - 10:03
Wspólne mianowniki w garderobie mamy i dziecka – odzież dziecięca TUSS
Świat mody to bodaj jeden z najbardziej dynamicznych rynków...
poniedziałek, Sierpień 20, 2018 - 08:33
Włos Ci z głowy nie spadnie
Każda z nas marzy, by mieć gęste, lśniące włosy. Tymczasem n...
piątek, Sierpień 17, 2018 - 09:47

  

Reklama