Kulinaria
Strona głównaKulinaria
Kurczak na 2 sposoby – filety z masłem czosnkowym i leczo z kurczaka i cebuli
Mięso z drobiu jest jednym z mięs najczęściej pojawiających się w naszych domach. Potrawy z drobiu są smaczne, odżywcze, można je podawać zarówno na obiad jak i na kolację, a przy tym świetnie się komponują niemal ze wszystkimi dodatkami....
Dania jednogarnkowe – gulasz wołowy na 2 sposoby
Gulasz wołowy to świetny przykład dania jednogarnkowego. Takie dania są nie tylko szybkie, proste i łatwe w przygotowaniu. Smak gulaszu wołowego przygotowywanego w jednym garnku wynika z łączenia się aromatów jego składników. Do dań jednogarnkowych można także wykorzystać tańsze...
Piknikowy koszyk – niezbędnik
Pragniesz chwili relaksu? Chcesz spędzić wolny czas na łonie natury? Nic prostszego! Nie musisz nawet jechać w odległe miejsce. Możesz przecież wybrać się na polanę za miasto, pojechać do najbliższego parku albo nad jezioro, jeżeli jakieś znajduje się w...
Biesiadowanie pod chmurką – pomysły na grilla
Zbliżająca się majówka to świetna okazja na odpalenie grilla. Przypieczone, chrupiące - pyszne jedzonko z grilla to synonim majowego wypoczynku. Do tego wiosenne gersałatki i poczujemy się jak w raju. Może nasze pomysł na grilla dogodzą waszemu podniebieniu.
Kaszanka z...
Grillowe rewolucje
Pojawiły się, długo przez wszystkich wyczekiwane ciepłe dni. Pierwsze, co przychodzi na myśl z tej okazji, to wiosenne grillowanie – czyli przyjemne spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu. Charakterystyczny, dymny aromat, niepowtarzalny smak potraw i świetna atmosfera to czynniki,...
Makaron górą – 2 przepisy na dania z makaronem
Jeszcze niedawno makaron nie był zbyt popularnym daniem – kojarzył się raczej z dodatkiem do rosołu, ewentualnie jako składnik zupy mlecznej. Dziś dania z makaronem goszczą na stołach w całej Polsce, a my proponujemy 2 przepisy na potrawy z...
Bądź fit na wiosnę
Po zimowym zastoju musisz wziąć się za siebie i poprawić swoją kondycję. Aby zadbać o zdrowie, nie powinnaś się jednak głodzić i rezygnować z ulubionych potraw i produktów spożywczych. Zamiast tłustych wyrobów, wybieraj te lekkostrawne i wartościowe zarazem, zadbaj...
Wiosenne sałatki – 3 przepisy na lekki posiłek
Owocowo-warzywne sałatki – obowiązkowy punkt wiosennego menu. Warzywa i owoce doskonale się nadają na lekki, smaczny i niskokaloryczny posiłek. Każdym z proponowanych przez nas przepisów na wiosenne sałatki oczarujesz nawet najbardziej wyrafinowanego smakosza.
Wiosenna sałatka z łososiem i pieczarkami Składniki
10 dag...
Wrzuć na luz i… na ruszt – rozpoczynamy sezon grillowy!
Kulinarna uczta na świeżym powietrzu, w otoczeniu zieleni i w doborowym towarzystwie – marzymy o niej już od kilku miesięcy. Zanim jednak skosztujemy pierwszej w tym sezonie karkówki, warto sprawdzić, czy o grillowaniu rzeczywiście wiemy wszystko. Oto wskazówki, dzięki...
Obiad od A do Z – kurczak z frytkami i surówką
Propozycja na szybki obiad – udka kurczaka smażone w panierce, podawane z frytkami i surówką z marchwi i jabłek. Danie wysokokaloryczne, ale i tak kurczak w tej wersji będzie znacznie zdrowszy niż z klasycznego fast-foodu.
Udka kurczaka smażone w panierce
Składniki ...