Gwiazdki Michelin to wręcz legendarne oznaczenie przyznawane najlepszym restauracjom. Znalezienie się w gronie najlepszych z najlepszych to wydarzenie niezwykłe, wyczekiwane przez każdego szefa kuchni. Czy wiesz, co oznaczają gwiazdki Michelin i jak są przyznawane?
Od mechanika do szefa kuchni
Historia Przewodników...
Wiele herbat ma właściwości pomagające w utrzymaniu prawidłowej sylwetki (tu na uwagę zasługuje szczególnie czerwona herbata Pu-Erh), wiele z nich wpływa także pozytywnie na żołądek i pracę jelit (mieszanki ziołowe, skomponowane najlepiej na bazie herbaty zielonej), jeszcze inne obniżają...
Jeśli lubisz placki ziemniaczane to dzisiaj mamy dla ciebie placki ziemniaczane w nieco innej formie. Spróbuj, a na pewno je polubisz.
Produkty:
500g ziemniaków świeżo rozgniecionych
3 łyżki masła
4 łyżki mąki
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki rozgnieć, dodaj masło oraz mąkę. Dopraw...
Sezon ziemniaczany już trwa w najlepsze. Baba ziemniaczana to fajny przepis na ziemniaki w nieco innej formie.
Produkty:
1kg ziemniaków
1cebula
25 dag mięsa mielonego
kajzerka, mleko
10 dag boczku
3ziarna ziela angielskiego
sól, pieprz
masło
bułka tarta
Przygotowanie:
Bułkę...
Sznycle z indyka to smaczny obiad dla całej rodzinki. Zobacz jak szybko przygotować sznycle.
Produkty:
4 duże sznycle z piersi indyka
2 łyżki mąki
2 jajka
5 łyżek bułki tartej
5 łyżek oleju
3 łyżki masła
sól, pieprz
Przygotowanie:
Sznycle umyj,...
Z roku na rok zwiększa się nasza świadomość dotycząca zdrowego trybu życia. Odżywiamy się zdrowiej, żyjemy dłużej. Nie oszczędzamy na dobrych produktach spożywczych, a dlaczego zdarza się, że sięgamy po tanie garnki, które nie przetrwają nawet roku? Oszczędność? Czy...
Dosyć nudnych przystawek i niezdrowych przekąsek między posiłkami. W pracy, w szkole i w domu można sięgnąć po zdrowe i naturalne produkty, które nie tylko urozmaicą codzienną dietę, ale przede wszystkim dostarczą dla organizmu niezbędne mikroelementy i kwasy, skutecznie...
Nóż jest najważniejszym przyrządem w kuchni. Bez niego nie przygotujemy większości potraw. Niezwykle ważna jest również jego jakość i ostrość, a także odpowiedni rozmiar, kształt i to, jak leży w dłoni. Nic dziwnego, że każdy szanujący się kucharz ma...