Kulinaria
Strona głównaKulinaria
Kotlety mielone z kapustą
Smaczne kotlety mielone z kapustą to idealny pomysł na obiad dla całej rodzinki. Do tych kotlecików można zrobić sos pomidorowy, grzybowy. Można je podawać z ziemniakami i surówką, z makaronem lub z kaszą.Produkty1,25 kg kapusty włoskiej
30 dag...
Sandacz z grzybami w śmietanie
Z pewnością często słyszysz, że ryby powinny być stałym punktem w jadłospisie. Ale niestety wiele z nas nie jada ryb bo, albo ich nie lubi, albo nie umie odpowiednio przygotować. Może nasz przepis na sandacza w śmietanie zachęci do...
Ciasto z patelni lub ciasto z mikrofalówki
Potrzebujesz szybkiego ciasta, bo goście już stoją pod drzwiami? Przygotuj pyszne ciasto z patelni lub ciasto z mikrofalówki. Zachwycisz swoich gości przygotowując szybko ciasto, które niczym nie ustępuje deserom z piekarnika!
Ciasto śliwkowe z patelni
Składnikikilka śliwek
2 łyżki wody
...
Panierka do kurczaka na 3 sposoby
Kurczak w panierce zagościł w Polsce na stałe – kawałki kurczaka w chrupiącej panierce, oferowane przez jedną z sieci fast foodów zdobyły sobie wierne grono zwolenników. Jednak panierka do kurczaka ma różne oblicza – prezentujemy 3 sposoby na kurczaka...
Wołowina
Wołowina jest chudym czerwonym mięsem o dużej wartości odżywczej. Wołowina zawiera niewiele tłuszczu, jest bogata w białka, znaczące dla zdrowia witaminy i sole mineralne.
Zalety wołowiny
Wołowina zawiera dużo żelaza. A żelazo odpowiada za dostarczenie organizmowi tlenu za pośrednictwem układu krążenia....
Przepis na biszkopt idealny
Przepis na biszkopt to jeden z tych przepisów, do których wraca się regularnie. Biszkopt to doskonałe ciasto o każdej porze roku - świetnie smakuje sam, z kremem, z owocami, galaretką, bitą śmietaną - w tym jako baza tortów. Nie...
Piernik z orzechami – przepis
Piernik to smaczne ciemnobrązowe ciasto, niegdyś traktowane jako symbol dobrobytu i wysokiego statusu społecznego. I choć w obecnych czasach nie jest symbolem luksusu, to nadal jego smak jest na tyle niepowtarzalny iż króluje pośród ciast.
Składniki
500 g mąki
250 g miodu
150...
Karczochy – jak je przyrządzać?
Karczochy są od dawna dostępne na naszym rynku, jednak poza sporadycznymi przypadkami rzadko się pojawiają na talerzach. Po części wynika to z małej wiedzy na ich temat – wciąż zdarza się nam mylić karczochy i kapary. Jak przyrządzać karczochy...
Fasola po toskańsku – świetny pomysł na przystawkę
Fasola po toskańsku to gęsta włoska wiejska zupa - niezwykle smaczna i sycąca. Żeby uzyskać niepowtarzalny smak, fasola po toskańsku powinna być podawana z wysuszoną ciabattą.Produkty:1/2 bochenka ciabatty
3 łyżki oliwy
3 posiekane cebule
3 ząbki posiekanego czosnku
...
Lasagne
Brak Ci pomysłu na walentynkową kolację? Prezentujemy Ci przepis na lasagne. To przepyszne danie może stać się smacznym początkiem miłego wieczoru.Produkty60 ml oliwy
1 cebula pokrojona w plasterki
1 kg mielonej wołowiny
2 łyżki pasty pomidorowej
400 g...